KPK na pražském anarchistickém bookfairu 2014: tiskoviny a prezentace

Mluvit budeme o vztahu mezi násilím a tím, co nazýváme dělnickou autonomií, opřeme se přitom o tři příklady násilné dělnické reakce v Indii, Číně a Jihoafrické republice, a nabídneme vám naše tiskoviny, jako novinku mezi nimi právě brožurku o tématu naší prezentace. Anarchistický knižní veletrh se koná o víkendu 19. a 20. dubna v Praze.

Kolektivně proti kapitálu: Jaký je vztah násilí a dělnické autonomie?
Na příkladu tří násilných dělnických reakcí (rioty v čínském Foxconnu, stávka horníků v Jihoafrické republice a zabití manažera a vyplenění továrny Maruti Suzuki v Indii) se podíváme na otázku vztahu mezi násilím a autonomií dělnické třídy. Je násilí pojistkou dělnické autonomie? Je s ní v rozporu? Dává nám smysl rozdělovat násilí na minoritní a masové, obranné a ofenzivní? Za jakých podmínek k němu hnutí může či má sáhnout? Mluvit bude člen KPK, který se v Dillí setkal s dělníky z Maruti Suzuki i militanty, kteří s nimi spolupracují.

Násilí a dělnická autonomie (PDF)

Stáhnout

Na který ze dvou veletržních dnů naše prezentace vyjde, ještě nevíme, konat se bude v podniku Café v lese na adrese Krymská 12, který nabídne azyl přednáškové části. Stánky s tiskovinami budou v klubu Pilot na adrese Donská 19. Oba prostory jsou od sebe vzdáleny 130 metrů. Bližší informace najdete na stránkách anarchistbookfair.cz.