Prezentace bulletinu „Třídní boj v autoprůmyslu: přidá plyn?“ v Bratislavě a Praze

Od Varšavy po Bukurešť vzniká nový Detroit. Průmysl nemizí – naopak získává větší váhu než kdy předtím. To samé však platí také o dělnické třídě. Může mít tento fakt vliv na budoucnost třídního konfliktu ve střední a východní Evropě? Záleží vůbec na tom, za jakých konkrétních podmínek (organizace práce, systém dodávek, použité technologie, atd.) se třídní boj odehrává? Musí se jeho síla nakonec vždy rozpustit v odborech? O tom všem a mnohém dalším se bude diskutovat na pozadí prezentace automobilového průmyslu na Slovensku a v Česku – jeho třídních aspektů i konkrétních událostí, jako byl poslední mzdový konflikt ve Škodě Auto.

První prezentaci pořádá v Bratislavě Kolektív Info@Police v sobotu 2. června v 17.00 v prostorách Tranzitu (budova za Tescem na Zlatých Pieskoch; spoje: tram 2, 4 (Rožňavská), bus 53, 56, 65, zadarmo TESCO bus, odjezd pod Novým Mostem).

Druhá se koná v Praze o týden později, v sobotu 9. června od 15.00, v infocafé Krtkova kolona (Sochařská 6, tram 1, 8, 15, 25, zastávka Letenské náměstí).